JA sam budućnost 2020 – radionice u prirodi za djecu osnovnih škola je projekt udruge Na putu prema gore, koji se uz poptoru UNIQA osiguranja nastavlja i u 2020., drugu godinu zaredom 🙂

Nove tehnologije promijenile su životni stil i navike mlađih uzrasta. Dječje igre na otvorenom zamijenili su brojni TV kanali, kućna računala, pametni telefoni. Nedostatak boravka na otvorenom, u prirodi, dovodi do neotpornosti djece na vanjske, potpuno normalne utjecaje, česta pobolijevanja,  povećava rizik od pretilosti a ujedno i smanjuje zdravu dječju interakciju. Projekt JA sam budućnost osmišljen je kako bi djecu, a i roditelje potaknuo na boravak u prirodi, prilagođavajući današnje trendove prirodnom okruženju.

Godina 2020. je nadasve izazovna… više nego ikad djeci su potrebni priroda i druženje. Priroda ima u blizini, ima je i u gradu, uvijek se može naći mamac za odmak od ekrana u zelenilo.

Ove napete jeseni 2020., organizirali smo radionice na zelenom poligonu u susjedstvu. Družili smo se na zagrebačkom Bundeku, u manjim grupama, i osmislili nove izazove u zagrljaju prirodnog ambijenta. Bilo je tu penjanja na drvo uz pomoć užeta, hodanja na razapetoj traci između 2 drveta (slackline), spuštanja  na nizbrdici uz pomoć užeta i povrh svega uzbudljive potrage za blagom uz pomoć karte. Nakon ovih pothvata, prilagodba novonormalnim školskim danima malo je lakša 😉

Nastavljamo i dalje s akcijom odvlačenja djece u prirodu… 🙂

 

 

Veranje na drvo :

 

 

Potraga za “blagom”

 

 

Slack line:

 

Spuštanje po užetu niz padinu:

 

Pri provedbi radionica smo veliku pažnju posvetili sigurnosti djece.    O sigurnosti djece u školi i van nje brine i naš sponzor UNIQA osiguranje.

UNIQA osiguranje