‘Na putu prema gore’ je udruga osnovana s ciljem unapređenja kvalitete života, promicanja boravaka u prirodi i planinama i provođenja aktivnosti koje na svjestan način povezuju prirodu i čovjeka.

Organiziramo radionice i tečajeve, izlete, putovanja i aktivne odmore, koji su edukativnog i iskustvenog karaktera, radi popularizacije aktivnog stila života, stjecanja vještina za sigurno kretanje i boravak u prirodi i planinama, poboljšanja fizičkih i mentalnih sposobnosti pojedinaca te razvijanja svjesnosti o pozitivnom utjecaju prirode na čovjeka.

Naše radionice svjesnog planinarenja namijenjene su onima koji žele steći svoje prve planinarske korake ili produbiti svoje planinarsko iskustvo na svjestan način.

Za one malo iskusnije planinare, koji u planinama traže više granice, koje privlače teže dostupni predjeli i viši vrhovi, uz puno znanja i iskustva organiziramo visokogorski tečaj.

Vrhunac naših znanja i iskustava objedinjujemo u organizaciji programa aktivnog odmora i planinarsko-turističkih putovanja u suradnji s našim partnerima.

Okupljamo tim educiranih i certificiranih planinskih vodiča, turističkih stručnjaka, aromaterapeuta i edukatora za osobni razvoj a surađujemo i s partnerima iz područja turističke i marketinške djelatnosti.

Priroda i planine su naša inspiracija, poticaj za sve naše aktivnosti.

***

Planina je oduvijek bila nadahnuće ljudskoj vrsti. Uzvišena tvorevina. Dom bogova. I kroz smjene civilizacija, uvijek nas je prizivala k sebi, vukla prema gore. Nešto u nama traži uspon. Traži da se pomičemo naprijed, da iskušamo svoju snagu, da steknemo nove uvide. Kad krenemo na uspon, mislimo da penjemo planinu, da je osvajamo. U biti koračamo unutar sebe. Penjemo se unutar vlastitog bića. Pomičemo svoju granicu. Kada kročimo na vrh, iznad oblaka, osjećaj je jedinstven. Svijet nam je na dlanu. Odjednom spoznajemo više i dublje. Dobivamo osjećaj ispunjenja. Nosimo taj osjećaj sa sobom, daje nam snagu za svaki novi životni izazov. A kad siđemo natrag, u maglovitu dolinu svakodnevice, znamo da ćemo se opet vraćati na vrh, da je naš cilj postao put – put prema gore.

Mountains are cathedrals: grand and pure, the houses of my religion. I go to them as humans go to worship. From their lofty summits, I view my past, dream of the future, and with unusual acuity I am allowed to experience the present moment. My strength renewed, my vision cleared, in the mountains I celebrate creation. On each journey I am reborn.
Anatoli Boukreev